perjantai 1. marraskuuta 2013

Viikon resepti: Kinkkukiusaus

En nyt ole kokkaillut mitään kovin ihmeellistä tällä viikolla, joten joudutte tyytymään tällaiseen pikaiseen arkiruokareseptiin tällä kertaa. Mutta toisaalta nämähän niitä parhaita ja eniten käytettyjä reseptejä ovatkin, sillä harvalla perheellisellä tai töissä käyvällä on aikaa hikoilla keittiössä etenkään arkena. Kinkkukiusaus on siis juuri sopiva kiireisen arkipäivän ruoka: ainekset vaan vuokaan ja uuniin. Vinkit tämän kinkkukiusauksen mausteisiin olen saanut äidiltäni.

Kinkkukiusaus

1pss (500g) peruna-sipulisekoitusta
250 grammaa kinkkusuikaleita
1 tl timjamia
1 maustemitta valkopippuria
ripaus suolaa
2,5 dl kolmen juuston kermaa
n. 1 dl juustoraastetta

Sekoita voidellussa vuoassa peruna-sipulisekoitus, kinkkusuikaleet ja mausteet. Lorauta päälle kerma, ja paista uunissa n. 20 minuuttua. Lisää päälle juustoraaste ja paista vielä 30 minuuttia. (Huomatkaa, että kuvassa olevasta kiusauksesta unohtui tuo juusto kokonaan. Ihan hyvää siitä tuli silti.)

Tämän ruoan salaisuutena voidaan pitää timjamia, joka levittää kiusauksen paistuessa ihanaa tuoksuaan ympäri kämppää. Jos siitä ei kuitenkaan tykkää, voi sen korvata jollain muulla tai jättää pois. Kinkkukiusaus on siitä helppo ruoka, että sitä voi varioida loputtomiin, antakaa siis mielikuvituksenne lentää, ja Bon appetít!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti