maanantai 11. marraskuuta 2013

Viikon resepti: Meetvursti- ja juustosarvet

Näinhän siinä kävi, että nyt tuli ensimmäinen myöhässä tullut viikon resepti-postaus, mutta koitan skarpata näiden kanssa tulevaisuudessa. Nyt oli vaan sellainen hulinaviikonloppu, että en sitten ehtinytrkään viimeisetelemään tätä ajallaan. Mutta nyt asiaan. ->

Olemme vielä tämän vuoden loppuun saakka molemmat mieheni kanssa oikeutettuja opiskelijaetuihin. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme halutessamme käydä syömässä yliopistolla hintaan 2,60 €/hlö. Tämä siis sisältää pääruoan, salaatin, leivät ja ruokajuoman. Jos ryhdytään laskemaan paljon keskimääräinen yliopistoruoka-annos kaupasta ostettuina aineksina kustantaisi, voidaan havaita, että 2,60 € ei riitä kovin pitkälle. Vielä jonkun lämpimän aterian siitä saisikin kyhättyä, mutta tuoreiden kasvisten hinnat ovat Suomessa niin kovat, että viimeistään monipuolinen salaatti veisi aterian miinuksen puolelle. Ja onhan se helppoa kävellä valmiiseen pöytään ja antaa muiden tehdä tiskit ruokailun jälkeen.

Siispä syömme kotona lämmintä ruokaa harvemmin, ja silloinkin teen yleensä isoja satseja, että syöminen tulisi halvemmaksi. Sen sijaan olen pyrkinyt piristämään iltasyömistämme erilaisilla lämpimillä iltapäiväpaloilla, joista tässä esittelen nyt yhden. Näiden sarvien ohje on lähes suoraan Kinuskikissan blogista otettu.

Meetvursti- ja juustosarvet

2 dl emmentaljuustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 prk kermaviiliä

½ dl öljyä

Täytteet:
1 dl juustoraastetta ja
1 dl meetvurstikuutioita

Sekoita ensin taikinan kuivat aineet ja juustoraaste sekaisin. Lisää sitten kermaviili ja öljy sekä sekoita nopeasti taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli toinen osa ympyrän muotoon. Jaa ympyrä kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä. Ripottele ensimmäiseen ympyrään juustoa täytteeksi ympyrän reunoille.

Pyöritä sektoreista sarvia, ja voitele ne munalla. Toista prosessi toisen taikinaosan kanssa, mutta laita nyt täytteeksi meetvurstikuutioita. Paista sarvia uunissa 200 asteessa n. 10-15 minuuttia riippuen uunin tehoista.

Nämä sarvet ovat parhaimmillaan tuoreena, mutta itse pakastan yleensä suurimman osan, ja lämmitän sitten pakkasesta itselleni ilta- tai välipalaksi. Noms!

2 kommenttia:

  1. Olipas helpon oloinen ja näppärä ohje. Taidan ottaa käyttöön seuraavissa kekkereissä, jotka ovat tiedossa. Kinuskikissaakin selailen paljon, mutta tuota ohjetta en ole huomannutkaan! Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kuuluu omiin suosikkeihini juuri helppouden takia. Aina välillä tekee mieli jotain suolaista ekstraa, mutta hirveesti ei jaksaisi viettää aikaa keittiössä, niin tää on silloin sopiva ohje.

      Poista