tiistai 19. marraskuuta 2013

Romahdus

Viime viikko oli aika raskas. Miehellä oli jonkun verran härdelliä ja kiirettä töissä, joten hän oli kohtalaisen stressaantunut eikä ole ollut hirvittävän halukas seksipuuhiin. Itseäni stressasi puolestaan lähestyvä ovis. Tai ei niinkään se, vaan kuivat limakalvot. Kaiken järjen mukaan normaali kroppa toimii niin, että kosteus ja halukkuus lisääntyvät tasaisesti kohti ovulaatiota. Nyt olin kuitenkin kuiva kuin Atacaman autiomaa, ja lapsenyrityskerrat tyssäsivät siihen. No, lohdutin itseäni sillä, että kuivuus on merkki siitä, että se ovis ei oo vielä tulossa, vaan on ehkä sittenkin myöhässä. Tai että kyllä minä sen huomaan kosteudesta sitten kun se tulee. Viikonloppuna havahduin kuitenkin siihen, että tissit ne vaan ovat kuitenkin kipeytyneet taas totuttuun aikaan. Eli kyllähän se ovis sieltä tuli, kroppani ei vaan sitä minulle halukkuutena tai lisääntyvänä kosteutena halunnut ilmaista.

Lauantaina löysin sitten itseni itkemästä lohduttomana vessan lattialta. Itkin siis yhden menetetyn kuukauden perään kuin olisin juuri saanut kuulla olevani ikuisesti lapseton. Koottuani itseni ja mietittyäni asiaa hieman tajusin reaktioni järjettömyyden. Asetan itselleni (ja myös miehelleni, btw) järkyttävät paineet tämän homman suhteen, ja se aiheuttaa sen, että olen onneton. Pahimmassa tapauksessa se myös aiheuttaa se, että kroppani ei toimi kuten sen pitäisi, niin kuin epäilen tässä kierrossa tapahtuneen. Ei lapsen tekemisen kuuluisi olla tällaista tässä vaiheessa. Tämä on minun toinen yrityskiertoni. Jos olen jo nyt näin rikki, millainen olen sitten kun niitä kiertoja on takana 12? Tai 20?

Tästä sisuuntuneena päätinkin, että nyt aion vähentää radikaalisti tätä kaikkea vauvahömpötystä, millä olen itseni ympäröinyt. Ei enää vauvakuumepalstoja ja oireiden googlettelua. Blogien lukemista en aio lopettaa kokonaan, sillä haluan seurata itselle tutuiksi tulleiden blogaajien kuulumisia. Tavoitteena on siis se, että en enää käyttäisi koko vapaa-aikaani vauvamaailmaan käärityneenä, vaan aktivoisin itseäni muullakin toiminnalla, jotta tämä yritys ei muuttuisi niin vakavamieliseksi. Ja ensi kuussa en halua kuullakaan sanaa ovulaatio, omasta tai mieheni suusta.

Tämän blogin kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että postaustahti tulee hieman hiljenemään ainakin näin aluksi. Mutta tulen toki tänne päivittämään kuulumisiani säännöllisesti, vaikka en enää montaa kertaa viikossa kirjoittaisikaan.

Tänään ajattelin panostaa työnhakuun, josko saisin sitten edes jonkunlaisen omana alan työpaikan ennen raskautta.

4 kommenttia:

 1. Tuttuja tunteita. Rennosti ottaminen tämän asian kanssa tuntuu olevan todella hankalaa, eikä nuo mainitsemasi googlettelut ja vauvapalstat paljoa auta (kokemusta on)... :/ Saati ovis- ja raskaustestit, huh. Mieheni uhkasi piilottaa ne jos en jätä jokapäiväistä tikuttelua. Mut kun mut kun... Ehkä joku viikon vauvaloma tekisi hyvää, testit piiloon ja vauvapalstat lukkoon, kaikki hakusanat jossa mainitaan "raskaus", "oire", "dpo" yms. (ja samat englanniksi) kieltoon? :D

  VastaaPoista
 2. Mä en onneksi ovistikuttele vielä. Mietin auttaisko se, koska sitten vois ainakin unohtaa ovisbongaamisesta stressaamisen, koska testit tekis sen mun puolesta (mutta sitten tietysti rupeaisin stressaamaan sitä, koska se viiva nyt on ovisplussa ja koska ei..) No, ehkä sitten ensi vuoden puolella. Tuo vauvaloma kuulostaa just siltä mitä nyt kaipaan. Onneksi on tiedossa kaikkia kivoja pikkujouluja ym. joita voin nyt hyvillä mielin juhlia ilman pelkoa raskaudesta!

  VastaaPoista
 3. Yk 21 täällä huuteleepi, huoli pois, ei tuota kauaa jaksa, rikki tosin on kierto toisensa jälkeen muttei enää samalla tavalla kuin aluksi. :) Itse en ajattele asiaa lähestulkoon enää ollenkaan, mikä toki myös näkyy blogini päivitystiheydessä, harmi siis sinänsä. Ovistestejä en suosittele kenellekään, paitsi silloin jos epäilee ettei ovuloi. Silloinkin vain muutama testauskerta, jotta bongaa mahdollisen oviksen. Tai itsessäni ainakin huomasin että jatkuva tarkkailu nosti vain stressikerrointa. Minä tikutin ovista 6kk, aloitin kun yritystä oli takana 6kk. Enää ei vois vähempää kiinnostaa ne touhut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, havaitsin itsestäni nyt tämän kierron loppupuolella, että olo on paljon rennompi ja seksikin maistuu ihan eri tavalla, kun ei oo stressiä siitä, että olis raskaana ja tarvis kyttäillä oireita. Kunpa pystyis säilyttämään tämän olotilan seuraavassa alkukierrossakin. Ja tottahan sekin on, että ei ihminen jaksa olla kokoajan täysin hajalla. Jossain vaiheessa siihenkin turtuu. Täytyy nyt vaan toivoa, ettei tarvitsis mennä siihen asti. Saa nähdä pystynkö pitämään näppini erossa noista ovistikuista.. No, ehkä yritän välttää niitä viimeiseen asti. :D

   Poista