Juhlin viime kuussa syntymäpäiviäni, joten ensimmäiseksi reseptiksi valikoitui synttärijuhlilla tarjoamani amerikkalaiset suklaahippukeksit. Keksien alkuperäinen resepti löytyy täältä. Modifioin sitä vain hieman oman kaappini sisältöä vastaavaksi.
Chocolate Chip Cookies
170g huoneenlämpöistä voita
1,8 dl fariinisokeria
0,6 dl sokeria
1 huoneenlämpöinen kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
200g karkeaksi rouhittua tummaa leivontasuklaata
Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa karkeiksi paloiksi.
Vatkaa huoneenlämpöinen kananmuna voi-sokerivaahtoon.
Lisää vielä kuivat aineet sekä suklaa ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Laita taikina jääkaappiin ainakin puoleksi tunniksi.
Muodosta levänneestä taikinasta pieniä pyöreitä palloja pellille.
Paista palloja 175 asteessa 8-10 minuuttia. Ne leviävät uunissa, joten muista jättää keksipalleroiden väliin muutama sentti tilaa. Keksit ovat valmiita, kun ne lakkaavat kiiltämästä, ja keksien reunat alkavat saada aavistuksen väriä. Huomioithan, että näiden keksien on tarkoitus jäädä hieman "sitkeiksi", joten älä paista niitä liikaa!
Keksit ovat parhaimmillaan samana päivänä tarjoiltuna, mutta ilmatiiviissä rasiassa säilytettynä säilyvät ihan hyvänä ainakin viikon verran. Nämä keksit olivat kyllä ihan superhyviä. Erityisesti pidin näiden taikinan mausta: tuli elävästi mieleen Ben&Jerry'sin Chocolate Chip Cookie Dough -jätski. Slurps!
Tosi kiva blogi ja hyvä idea tää viikon resepti :) Täytyyki kokeilla näitä keksejä.
VastaaPoistaKiitos! :) Nämä on tosiaan on aika herkkuja, ja täytteitäkin voi vaihdella oman maun mukaan, jos vaikka haluu heittää sekaan jotain pähkinää tms.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista