lauantai 4. tammikuuta 2014

Uusi vuosi, uudet kujeet?

Tämä on minun ensimmäinen postaukseni tänä vuonna. Vuosi vaihtui biletunnelmissa, mutta jostain syystä alkoholi ei oikein maistunut. Kuukautisetkaan eivät ole vielä alkaneet, vaikka kovasti on sellaiset fiilikset ollut, että ne vois hyvinkin lähipäivinä alkaa. Jos ei maanataihin mennessä ole tapahtunut mitään, revin kyllä peliverkkarini totaalisesti. Mutta tässä postauksessa minun ei ollut tarkoitus kirjoittaa tästä turhauttavasta menkkojen odottelusta vaan täysin toisesta aiheesta, nimittäin uudesta vuodesta.

Uusi vuosi on ollut aina minulle aikaa, jolloin aloitan helposti kaiken maailman projekteja (joita voisi varmaankin kutsua uuden vuoden lupauksiksi), mitkä unohdan yleensä jo puolessa välissä tammikuuta. Lupaukset eivät yleensä liity mihinkään elämäntaparemonttiin tai muuhun vastaavaan ryhdistäytymis-liikkeeseen. Yleensä ne ovat vain projekteja, jotka haluaisin toteuttaa, mutta pitkäjänteisyyteni ei vaan riitä. Nyt haluaisin kuitenkin paljastaa pari tälle vuodelle tekemääni lupausta, jotka toivon jaksavani pitää yllä edes yhtä kuukautta pidempään.

Lupaan kokeilla vähintään yhtä uutta reseptiä joka viikko.

Tämän lupauksen taustalla on se, että valmistuttuani en enää pääse yliopiston lihapatojen äärelle, ja joudun panostamaan uudella tavalla ruoanlaittoon. Koska kaupan valmisruokien ja puolivalmisteiden maut ovat jo tulleet vähän liiankin tutuiksi ja vanhat tutut reseptit ovat jo moneen kertaan kokeiltuja, olen päättänyt laajentaa ruokavalikoimaamme uusilla resepteillä. Vanhojen tuttujen reseptien toteuttaminen on tietysti aina helpompaa, kuin uuden opettelu, mutta en usko, että tämä olisi mitenkään liian hankala toteuttaa. Etenkin kun mulla on bookmarkeissa pitkä lista reseptejä, jotka vaan odottaa kokeilua! Pyrin myös laittamaan näitä reseptejä tänne blogiin, jos ovat kokeilemisen arvoisia.

Lupaan kirjoittaa ylös jokaisen lukemani kirjan tänä vuonna.

Tykkään lukea todella paljon ja ennen minulla oli jopa kirjablogi, jonne kirjoitin arvioita lukemistani kirjoista, luovuin kuitenkin siitä, koska en vaan jaksanut kirjoittaa joka kirjasta kirja-arvioita. Tykkäsin enemmän lukea, kuin pohdiskella jälkikäteen lukemaani blogissa. Sen sijaan haluaisin kuitenkin muistaa lukemani kirjat (joo, minulla on tosi huono muisti lukemieni kirjojen suhteen) ja saada vähän käsitystä siitä, kuinka paljon kirjoja vuoden aikana oikein luen.

No niin. Siinä ne ovat. Ei mitään ihmeellistä, mutta minusta on aina kiva aloittaa uusia juttuja näin uuden vuoden kunniaksi. Saa nähdä kuinka pitkälle jaksan näiden kanssa.

Ps. Tämän viikon resepti tuli jo kokeiltua. Se oli tämä uskomattoman hyvä, Ysibaarin klassikkoannoksena tutuksi tullut Pollo Limonello. Todellakin suosittelen! Loppuun vielä mun tekotaiteellinen rakettikuva, olkaat hyvät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti