lauantai 11. tammikuuta 2014

Äitin tyttö

Niinhän siinä meni, että en malttanut pitää tätä raskautta salaisuutena äidiltäni. Hän tuli tänään shoppailureissulle tänne meidän kaupunkiin, ja mun oli pakko paljastaa tämä juttu. Ja olihan se äiti onnellinen, kun vihdoin sai lupauksen lapsenlapsesta. Vannotin kuitenkin, että tästä ei vielä hiiskuta kenellekään. En halua sääliviä katseita sukulaisilta, jos tässä ei käykään hyvin.

Aluksi ajattelin, että en kerro äidille tai muillekaan ihmisille, ennen kuin sitten lähempänä tuota maagista 12 viikon rajapyykkiä. Jotenkin kaipasin kuitenkin ihmistä, kenelle puhua tästä. Mies toki mua kuuntelee ja tukee. Se on kuitenkin eri asia kuin toinen, jo synnytykset kokenut nainen. Minun äitini on siis synnyttänyt kolme lasta ja kokenut yhden tuulimunaraskauden. Lisäksi hän on myös ammatiltaan kätilö (on tosin ollut muissa töissä jo useamman vuoden). Voitte siis kuvitella, että äidin rauhoittavat mielipiteet ja kokemukset sekä tuki tulivat tarpeeseen tässä vielä epävarmassa tilanteessa.

Äiti oli sitä mieltä, että kannattaa käydä siinä varhaisraskauden ultrassa, jos siltä tuntuu. Ja onhan se oikeesti itsellekin helpottavaa päästä näkemään, että tuolla pienellä lyö sydän ja on kaikki hyvin. Siispä ajattelin soittaa ja varata ajan yksityiselle siihen alkuraskauden ultraan nyt tammikuun vikalle viikolle. Silloin pitäisi mielestäni olla viikkoja tarpeeksi kasassa, että pienen sydänäänet jo näkyisivät.

Aamupäivän shoppailureissua varjosti taas tutuksi tullut kuvotus, mutta onneksi ei kuitenkaan liiallisesti. Ostin muuten pienelle ekan jutun sitten plussaamisen. Se oli kirja, jonka nimi on Ihana pikku lammas. Veikkaan, että meidän tuleva muksu tulee saamaan vielä monen monta kirjaa jo ennen kuin edes tajuaa niistä mitään. Sen verran lastenkirjafriikkiä minusta löytyy.


2 kommenttia:

  1. Mä kans kerroin äitille heti ku sain tietää, en ois pystyny salassakaan pitään asiaa. Ja sattu vielä sopivasti oleen äitienpäivän aamu 2012 kun sain ne kaks viivaa, niin mä toivottelin sit äidille hyvää mummonpäivää kun mentiin syömään päivällä ravintolaan.. Ja olihan se tuleva mummukin onnessaan äitienpäivälahjasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olisin kanssa halunnut kertoa äidille sen merkkipäivänä (mun äiti täyttää vuosia helmikuun alkupuolella), mutta en vaan sit malttanut odottaa sinne asti. :D

      Poista