torstai 19. kesäkuuta 2014

Ekat fiilikset Teutonia CosmoistaTässä nyt pikainen katsaus ostamiimme vaunuihin, eli Teutonian Cosmoihin.

Kyseessä ovat siis tuollaiset kääntyvillä etupyörillä varustetut kohtalaisen kapoiset cityrattaat, jotka kuitenkin ovat suhteellisen vankkarakenteiset mielestäni. Väri on mielestäni tylsästi musta harmain koristein, mutta saimme nuo nyt alennuksella, joten siksi päädyttiin noihin, kun väri ei ollut kuitenkaan se ykkösjuttu. Vaunujen mitat ovat siis kasassa: P 88 cm - L 57 cm - K 28 cm ja koottuna: P 102 cm - L 57 cm - K 103 cm. Vaunut painavat 13,5 kiloa.

Kyseisissä vaunuissa ei ole heittoaisaa, mutta istuinosan saa käännettyä erittäin helposti kun vain painaa alas lukitusklipsit rattaiden kummaltakin puolen ja nostaa istuimen. Me ostimme noihin vielä lisäksi adapterin turvakaukaloa varten. Kaukaloksi meille tulee siis Britaxin Baby Safe + SHR. Koppana meillä on ihan tavallinen pehmeä kantokoppa ja lisäosaksi ostimme vielä kiinteät etupyörät. Vaunujen mukaan tuli vielä sadesuoja ja aurinkosuoja

Testasimme siis vaunuja eilen anoppilan viereisellä hiekkatiellä, röykkyisellä nurmikolla ja jopa viereisen leikkipaikan irtohiekkaisella leikkialustalla. Kaikista näistä selvittiin, vaikka toki kovin kuoppainen nurmi ja etenkin irtohiekka eivät olleet mitään maailman parhaita työntöalustoja näille rattaille. En sitten tiedä olisivatko kiinteät etupyörät helpottaneet asiaa, mutta joudumme tuollaisille alustoille kuitenkin niin harvoin, että loppujen lopuksi asialla ei ole kummoistakaan merkitystä. Tavallisella hiekkatiellä vaunut kulkivat ihan yhtä hienosti kuin asfaltillakin. Vaunujen vakaus oli myöskin ok, eikä missään vaiheessa tullut sellainen olo, että vaunut olisivat kippaamassa, vaikka välillä menimmekin aikamoisista kuopista.

Painona testissä oli siis muutama tietosanakirja, joten ihan tyhjiä rattaita emme lykkineet. Saa sitten nähdä kuinka oikea vauva tulee vaikuttamaan vaunujen työntökeveyteen. Alkutuntuma on siis positiivinen. Kirjoitan vielä lopullisen arvostelun vaunuista, kun näitä on käytetty muutama kuukausi. Ja loppuun vielä kuva meidän menopeleistä (pahoittelut kuvan kännykkälaadusta):

 

Ja ainiin, mahtavaa juhannusta kaikille!

1 kommentti:

  1. Mulla on sulle haaste mun blogissa postauksessa "20 asiaa minusta -haaste". :) Sitten jos ja kun kerkiät/jaksat! :)

    VastaaPoista