lauantai 7. kesäkuuta 2014

Vaunuahdistus vol. 2 ja sokerirasituskokemuksia

Ajattelin nyt tähän postaukseen ympätä kaksi asiaa, nimittäin lupaamani kokemukset sokerirasitustestistä ja sitten tänään syntyneet vaunuaiheiset ajatukseni.

Eilen siis tosiaan menin sokerirasituskokeeseen edellisenä iltana vetämäni pizzan voimin. Olin koko tämän viikon syönyt suhteellisen raskaasti juuri siksi, että tuo 12 tunnin syömättömyys ei muodostaisi ongelmaa. Olen nimittäin huomannut, että nälkää kestää paljon paremmin, kun takana on ns. hyvinsyötyjä päiviä. Noh, vedin pizzaa niin antaumuksella, että minkäänlainen iltapala ei kyllä edes käynyt mielessä ja nälkäkin tuli vasta hieman ennen tuota koetta, joten taktiikkani oli selkeästi onnistunut. Kokeessa ehdottomasti vaikeinta oli sen sokerilitkun juominen. Litku ei siis maistunut mitenkään erityisen pahalle (meidän labrassa se oli ihan perus vesi-sokeriliuosta ilman mitään makuaineista), vaan ongelman tuotti lähinnä se puhdas sokerin määrä. Ehkä sellainen ihminen, joka kykenee vetämään karkkipussin illassa ei koe mitään ongelmaa tuon 75g sokerimäärän kanssa.  Itselle kuitenkin jo pari palaa suklaatakin riittää hyvin hillitsemään makeannälän ja tuollaisen sokerimäärän vetäminen noin kertarysäyksellä on kyllä työn ja tuskan takana.

Onneksi sain kuitenkin litkun alas ja pääsin istuskelemaan. Hieman tuo vielä karvasteli kurkussa, mutta loppuaika meni ihan mainiosti. Vasta ihan kokeen lopulla huomasin tosin pieniä verensokerin laskemisen oireita, mutta ei siis edes mitään heikotusta tai muuta vastaavaa. Vauva sen sijaan sai tuosta sokeriannoksesta sellaiset boostit, että mahassa kävi melkoinen myllerrys n. puoli tuntia sokeriliemen juomisen jälkeen. Siitä riitti itsellekin jotain huvia muuten melko tylsässä parin tunnin odottelussa. Jonkun verran olo oli nuutunut koko loppupäivän, mutta muita oireita ei sitten ollutkaan. Paitsi että skippasin kyllä jäätelönsyömisen ja muut makeat herkut kyseiseltä päivältä jostain syystä kokonaan. :D

Mutta nyt siis tähän ajankohtaiseen ongelmaan. Päätimme tänään sitten vihdoin ottaa miehen kanssa härkää sarvista ja mennä katselemaan niitä vaunuja. Päädyimme miehen kanssa kuitenkin ostamaan vaunut uusina, sillä niillä on kuitenkin kohtalainen jälleenmyyntiarvo ja juuri sopivien käytettyjen löytäminen voi muodostua ongelmalliseksi. Ekassa kaupassa myyjä sai mut ihan vakuuttuneiksi Gessleinin f6-mallista, vaikka kyseisten vaunujen hinta olisikin suhteellisen suolainen 1035 euroa pehmeällä kantokassilla.  Siinä kuitenkin oli kaikki ominaisuudet, joita olin toivonutkin pienenä miinuksena ainoastaan käsijarru, jonka kanssa joillain on ilmeisesti ollut ongelmia ja hieman kookas koko.

Sitten menimme seuraavaan kauppaan, jossa ryhdyttiin kauppaamaan meille Teutoniaa. Heillä sattui olemaan myös vanhempia malleja myynnissä, josta tietysti innostuimme, sillä myös Teutoniat tulisivat maksamaan sen 1000 euroa ja ylikin uusimpana mallina. Noh, miehenihän ihastui päätäpahkaa tähän vanhempaan Teutonian Cosmoon. Täytyy myöntää, että itsekin vakuutuin vaunujen erittäin kätevästä kokoamismekanismista ja pienen tilan vievistä mitoista. Mutta. Kyseessä on kuitenkin ns. cityvaunu ja aloin sitten miettiä sen käytännöllisyyttä esim. talvella, jota vasten vauvamme syntymä sattuu osumaan. Ovatko Teutonian Cosmot miten hyvät talvikäytössä? Ajattelimme kyllä ostaa lisäosana saatavat kiinteät etupyörät noihin, mutta mietin siltikin niiden liikkumista lumella. Lisäksi jäi mietityttämään kyseisten vaunujen jousitus. Jos siis tulisi mentyä vähän hiekkaisemmalla tiellä, niin ovatko nuo vaunut ihan hirvittävän täristävät?

Olemme nyt siis päätymässä hetken pohdinnan jälkeen noihin Cosmoihin (saamme ne siis lähes samaan hintaan Britaxin Baby Safe SHR:n ja ja telakan kanssa kuin mitä nuo Gessleinit olisivat tulleet maksamaan yksinään). Hieman vaan häiritsi se, että kyseisistä vaunuista ei paljonkaan netissä puhuta, joten jos jollain on mitään kokemusta tai tietoa ko. vaunuista, olisin todella onnellinen, jos viitsisitte antaa vinkkejä. Vaunuja on siis todellakin tarkoitus lykkiä lähinnä kaupungissa, mutta satunnaisesti myös hiekkateillä, joidenka varressa vanhempamme asustavat.

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä vaunuviidakkoon! <3

  Sinulle olis haaste mun blogissa: http://haikaranbongaaja.blogspot.fi/2014/06/haastetta-pukkaa.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä ja haasteesta, eiköhän me jotain ihan käyttökelpoista vielä löydetä. :D

   Poista
 2. Ootko miettinyt Britax Affinityja? Ihan mielettömän hyvät rattaat!

  Niissä on sellainen systeemi jolla saa kahta nappia painamalla osan irti ja takaisin. Saa kopan, istuimen tai kaukalon kiinnitettyä naksautuksella ja naama kumpaan suuntaan vaan.

  Pikkurenkaiden tilalle talveksi saa isot renkaat ostettua.

  Ovat kuin unelma. Kuppi istuin auttaa esimerkiksi refluksi vauvaa jos sellaista vaivaa on. Sen lisäksi istuimeen tulee pienennys osa, että nuoremmankin saa siihen makuu asentoon ;)

  Mä suosittelen noita ihan tosi paljon. Rakastuin kun ostin niin heti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Me ehdittiin jo kotouttaa noi Cosmot, mutta olen kyllä ollut niihin nyt lyhyen testikokeilun jälkeen kanssa ihan tyytyväinen. saa nähdä kuin käy sitten kun pienokainen saapuu niitä käyttämään. :) Noissa on kanssa toi helppokäyttöisyys kyllä aika valttia, samoin suhteellisen pieni koko. Affinityt näyttää kyllä kans aika ihanilta, mutta kaikkea ei voi saada. :D

   Poista