torstai 5. kesäkuuta 2014

Raskaus ja juhlat, mahdoton yhtälö?

Tahtoisin taas purnata yhdestä asiasta, joka on minua kovasti viimeaikoina häirinnyt: nimittäin äitiysjuhlavaatteiden puute. Olen kaasona ystäväni häissä, jotka pidetään reilun viikon päästä. Olen säästellyt juhlamekon ostamista tänne viimetippaan, koska en oman mahan kasvusta ole ollut lainkaan varma ja halusin löytää kerralla istuvan mekon. Enkä suinkaan ajatellut koko homman olevan näin vaikeaa.

Alkuperäisenä tarkoituksenani oli löytää sopiva mekko ulkomaanreissun yhteydessä. Valitettavasti ne kaupat, missä kävimme eivät kuitenkaan juuri myyneet häiden väriteemaan sopivia mekkoja (ihan oikeasti, kuinka out kirkkaanpunainen tai musta polkadot voikaan näin kesäisin olla?!?) ja ajattelinkin sitten säästää ostokset Suomeen, ajattelinhan täällä olevan kuitenkin paljon juhlavaateliikkeitä ja myös äitiysvaateliikkeitä, joiden sijainneista vieraissa kaupungeissa ei niin ottanut reissussa selkoa.

Paluu Suomeen ei kuitenkaan osoittautunut kovin hyödylliseksi. Äitiysvaatteita myyvien kauppojen valikoimat tulivat pian koluttua ja etenkin yksi asia pisti silmääni: en ole nähnyt näillä ostosreissuillani vielä yhtään oikeasti juhlavaa raskaana olevalle tarkoitettua mekkoa. En siis minkään väristä tai näköistä. Kaikki raskausmekot tuntuvat olevan enemmän tai vähemmän arkisia yltäen siisteydessään korkeintaan asiallisen toimistokäytön tasolle. Ihmettelenkin siis sitä, mihin raskaana olevat juhlijat oikein pukeutuvat? Olen kutenkin nähnyt ihan juhlaviin mekkoihin puettuja raskaana olevia juhlavieraita ennenkin, mutta näköjään itse en näitä mekkoja vaan löydä. Muutoinhan voisin käyttää tavallisellekin kropalle tarkoitettuja mekkoja, mutta tuntuu, että kaikki tehdään nykyään niin tyköistuvin leikkauksin, että mahalle ei yksinkertaisesti jää tilaa. Tai sitten vaihtoehtona on joku telttaa muistuttava ratkaisu. Mistä esim. Krista Kososelle saatiin niin upean näköinen raskausjuhlamekko hääjuhlaan sarjassa Toisen kanssa?

Noh, ehkä tämä taas on näitä ensimmäisen maailman ongelmia, mutta pakko päästä purkautumaan nyt tästä, kun alkaa tosiaan pikkuhiljaa ahdistamaan tämä ongelma, kun häät ovat ihan kohta ja mekkoa ei vaan löydy. Jos olisin ollut fiksumpi, olisin toki tilannut mekon jo aikoja sitten vaikka teetettynä (kuulin juuri, että niitäkin saa yllättävän edullisesti nykyään tilattua netin kautta). Mutta ei auta, nyt viikonloppuna meikäläisen voi löytää Tampereelta harhailemassa epätoivoisen näköisenä erilaisista juhlapukuja myyvistä putiikeista. Tai sitten pukeudun samaan mekkoon, johon pukeuduin serkkuni häissä. Se saa minut näyttämään lähinnä mustavalkoiselta kärpässieneltä. Not quite the maid-of-honour-style I had in mind.

Ainiin. Huomenna on se sokerirasitus. Jaiks! Palailen sitten rasituksen jälkitunnelmissa ja toivottavasti sen mahakuvan kanssa.

5 kommenttia:

 1. Oletko katsonut netistä Mamaliciousin valikoimaa? Tai Asos maternityn vaatteita? Noista saattais löytyä jotain. Jos tykkäät maximekoista, oon ainakin bongannut ihan normikaupoista juhlavista kankaista tehtyjä maxeja, jotka lähtevät rinnan alta levenemään sen verran, että antavat tilaa vatsalle.

  Tsemppiä sokerirasitukseen, sä selviät siitä! :)

  VastaaPoista
 2. Mä kanssa suosittelen tsekkaamaan ton Asos Maternityn, sieltä vois hyvinkin löytyä! Helmillä on kyllä vinha pointti siinäkin, että sellasia empire-linjaisia maxeja on ollut nyt enemmänkin tyrkyllä, googlehakuun vaan maksimekko ja luulisi osuvan kohdalle. Ihan tosi. Tai sit on jo tosi onnettoman käpyiset valikoimat. :D

  VastaaPoista
 3. Maksimekkoja olen kyllä löytänytkin, mutta aika harvassa ovat sellaiset todella juhlavat. Yleensä ne on tehty jostain trikoon tyylisestä kankaasta tai sitten ovat juuri sellaista kangasta ja mallia joka ei veny tarpeeksi mahan kohdalta. Kaipaisin siis esim. sellaisia selästä joustettuja versioita, jotka antaisivat vähän tilaa mahalle yläosasta. Mutta tuntuu, että sellaiset ovat vaan nyt totaalisen out. :D Tuolla Asoksella ja parissa muussakin nettikaupassa oon löytänyt muutamia ihan ok vaihtoehtoja, mutta en nyt enää uskalla lähteä tilailemaankaan, kun noiden nettikauppojen toimitusajoista ei koskaan tiedä. Äh. Olis vaan tässäkin asiassa pitänyt olla vähän aikaisemmin liikenteessä, niin ei tarvis stressailla. No, enköhän mä jotakin löydä ihan tavallisistakin kaiupoista, kun hieman maltan joustaa noista kritereistäni. :D

  VastaaPoista
 4. Jos ehdit vielä tilata ja haluat sellaisen mitä voisi käyttää myös raskauden jälkeen, niin suosittelen todella lämpimästi Twobirds Bridesmaid - mekkoa :) Ne ovat yhdenkoon mekkoja, maailman mukavinta ja kauneimmin laskeutuvaa kiiltäväpintaista jerseytä. Maha mahtuu varmasti ja on MUKAVA olla, todella juhlava silti ja yläosan saa kieputettua mieleisekseen. Ei siis ole varsinainen äitiysmekko, mutta toimii myös siinä virassa aivan takuuvarmasti!! Esim Nordstrom ja Shopbop näitä myyvät, USAsta siis pitää tilata. Ebaysta saattaa myös löytää :)

  VastaaPoista
 5. Voi, tunnen tuskasi. Ystäväni häät oli viime kuussa ja yritin etsiä mekkoa lyhyellä varoitusajalla, koska se mekko mihin kuvittelin vielä mahtuvani oli aika kittana. En löytänyt mitään ja tyydyin tähän vähän kittanaan mekkooni, joka kyllä sitten palveli nuo juhlat ihan menestyksellä. Meillä on tulossa elokuussa seuraavat häät ja mitä ihmettä luulen sinne laittavani päälleni? Miehelle täytyy ostaa puku, koska vanha on sanonut nyt sopimuksensa irti. En pysty maksamaan mekosta paljon 50 euroa enempää ja sen täytyisi olla juhlava eikä mikään vesiraja. Monesta perusliikkeestä löytyy sellaisia malleja, jotka passaa mahankin kanssa, mutta niissä ei sitten ole ajateltu sitä, että helma nousee edestä ja niistä tulee ihan vesirajamalleja. Huoh, kerro sitten ihmeessä millaisen mekon löysit! :) Tsemppiä!

  VastaaPoista