keskiviikko 20. elokuuta 2014

Täysiaikaisuus ja valmennusten aloitus

Tänä maanantaina meidän pikkuinen saavutti täysiaikaisuuden! Nyt viikkoja on siis kasassa 37+2. Vauva saa kyllä vielä viihtyä mahassa vaikka äitiä alkaakin pikkuhiljaa ahdistaa. Monesti tulee tarve kaaristaa selkää taaksepäin tai mennä kyljelleen, ettei vauvan potkut ja liikkeet tuntuis niin pahalta suolistossa, ylävatsassa ja virtsarakossa. Mulle on alkanut tulla seistessä ja kävellessä ikäviä vihlaisuja, jotka tuntuvat tuolla virtsaputken ja emättimen tuntumassa. Ne eivät kuitenkaan tunnut miltään orastavalta VTI:ltä, joten uskon, että ne johtuvat vaan vauvan liikkeistä ja kohdun painamisesta.

Eilen alkoivat myös perhevalmennukset. Eka valmennus ei ollut kovin kummoinen. Kyseisen valmennuksen aiheena oli synnytys, eikä siellä näytetty edes synnytysvideota, jonka ajattelin etukäteen olevan valmennuksen hyödyllisintä antia. Niinhän siinä sitten kävi, että mitään uutta tietoa itse synnytyksestä en tuosta saanut. Ainoat tähdelliset uudet tiedot liittyivät synnytyssairaalani TAYSin vierailukäytäntöihin ja sairaalaan saapumiseen.

Meidän perhevalmennus on ns. intensiivikurssi, koska heinäkuussa (jolloin mulla olis varmaan oikeasti kuulunut olla valmennuksia) valmennuksia ei järjestetty. Siksi seuraava kerta on jo huomenna ja ensi viikolla on myös kaksi kertaa. Seuraava kerta käsittelee imetystä ja ensi viikolla on vuorossa vauvanhoito ja parisuhdevanhemmuus. Toivottavasti nuo ovat informatiivisempia, en kuitenkaan uskalla jättää yhtään kertaa käymättä, kun tässä nyt kuitenkin ollaan ekaa kertaa tulossa vanhemmiksi.

1 kommentti:

  1. Jos Tampereella asut,niin suosittelen Vauvantain synnytysvalmennusta. On aivan loistava <3

    VastaaPoista