keskiviikko 3. elokuuta 2016

Asuntomessufiilikset

Viime viikonloppu oli täynnä kaikenlaista ohjelmaa, joten ehdin vasta nyt koneelle purkamaan viikonlopun fiiliksiä. Ensin kävimme torstaina katsomassa mieheni kanssa Independence Day: Resurgencen, seuraavana päivänä piipahdimme Asuntomessuille ja lauantaina juhlimme serkkuni häitä. Leffa ei ollut kovin kaksinen mutta häät olivat onneksi ihanan romanttiset. Tulin tänne blogiin kuitenkin kertomaan tarkemmin tuosta keskimmäisestä  menosta, eli Asuntomessuista.

Asuntomessuthan järjestettiin tänä vuonna Seinäjoella ja täytyy sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt. Viime vuoden messut Vantaalla olivat itselleni hienoinen pettymys, mutta Seinäjoki nosti taas Asuntomessut tutulle tasolleen. Oli ilahduttavaa nähdä, että lähes kaikki kohteet olivat täysin kalustettuja ja messut olivat myös järjestetty hienosti. Päätin koostaa teille seitsemän kohdan luettelon sisustustrendeistä, jotka kiinnittivät huomioni messuilla, olkaahan hyvä!


1. Graafisuus ja mustavalkoisuus
Monessa kohteessa huomasin sen, että graafiset kuosit ja voimakkaat mustan ja valkoisen hallitsemat sisustukset olivat erityisen pinnalla näillä messuilla. Itsekin paljon mustaa ja valkoista käyttävänä pidin tästä, mutta kaipaan aina myös värejä mustavalkoisuuden rinnalle. Ne hiukan pehmentävät tiukan graafista linjaa ja tuovat kodinomaisuutta sisustukseen.


2. Heksagoni- eli kennolaatat
Tätä heksagonitrendiä olen havainnut jo aiemminkin messuilla esim. hyllyissä ja muussa koristuksessa, mutta erityisesti näissä messuissa silmääni pisti se, kuinka monessa kohteessa esimerkiksi wc-tiloissa oli käytetty kuusikulmiolaattaa. Itseäni viehätti erityisesti pieni kuusikulmio, jota oli käytetty mosaiikin tavoin. Virkistävää! Toinen omaa silmääni miellyttävä kuvassakin näkuvä trendi on kalanruotokuvion paluu laatoitukseen, jota sitäkin oli nähtävillä parissa asuntomessukohteessa.3.Taide
Asuntomessuilla on perinteisesti nähty suomalaisten taiteilijoiden tekemiä tauluja kohteiden seinillä, mutta nyt kiinnitin huomiota taiteen suureen määrään näillä messuilla. Monissa kohteissa oli myös erityisesti niihin suunniteltua taidetta esillä. On kiva huomata, että kuvataidetta alkaa löytyä enemmänkin suomalaisten kodeista ja sitä käytetään myös sisustuksen suunnittelun apuna ja inspiraationa.


4.Vanhan ja uuden yhdistely
Monesti messukohteet ovat sisustettu huonekalukaupan antimilla hienoksi mutta myös ehkä hieman persoonattomaksi. Näillä messuilla oli kuitenkin muutamassakin kohteessa tuotu sisustukseen myös vanhoja huonekaluja, jotka tuovat tilaan heti uudella tavalla luonnetta ja persoonallisuutta.

5.  3D-paneelit
3D-paneeli on selkeästi tullut jäädäkseen ja sitä käytettiin tämän vuoden kohteissa yllättävän paljon. Itse olen vähän kaksijakoisilla fiiliksillä tästä trendistä: näyttäähän se hienolta, mutta miten on käytännöllisyys? Itse olen niin laiska huiskanheiluttaja, että omaan talooni en välttämättä tällaista katseenvangitsijaa haluaisi, mutta kelpaahan sitä messutaloissa katsella.

6. Puun käyttö ja näkyvyys
Tämä trendi on oikeastaan ollut pinnalla jo hetken aikaa, mutta näkyvän puun määrä pisti silmään taas näilläkin messuilla. Ehkä tämä johtui myös honkatalojen suuresta määrästä. Mieheni on erityisen ihastunut honkaan rakennusmateriaalina, mutta itse taas vähän vierastan sitä puun pintaa seinämateriaalina. Onneksi nuo saa kyllä sitten tarvittaessa petsattua vaikka kokonaan piiloon ja tuohan ainakin osittain näkyvä puun syy seinäpintaan tiettyä orgaanisuutta ja lämpöä.

7. Epäsuora valaistus ja osittain laskettu katto
Muistan, kun joku pari-kolme vuotta sitten näimme messuilla ekaa kertaa katon, joka oli sivuilta laskettu ja se mahdollisti epäsuoran valaistuksen käytön pääasiallisena valonlähteenä. Ihastelin tuota valaistusratkaisua jo silloin ja nyt tämä trendi tuntuu levinneen useampaankin messukohteeseen. Erityisesti tykkäsin noista kuvassa näkyvän Villa Tangon katoista, joissa keskipaneelin oli tehty hienoja kattomaalauksia.

Huh, tulipahan taas kirjoitettua maraton-postaus, mutta ihan hauskahan näitä on sitten tulevina vuosinakin muistella ja seurata, miten trendit kehittyy. Oma sisustustyylini on toki hieman pysyvämpi, mutta on hauska poimia ne trendit myös omaan sisustukseen, jotka sinne luontevasti istuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti