torstai 28. heinäkuuta 2016

Kehysten tuunausta

Kävin viime viikolla Tampereen Sorsapuistossa järjestetyssä pihakirppiksessä kääntymässä ja tein muutamia löytöjä. Vinkiksi siis tamperelaisille, että kyseinen pihakirppis järjestetään aina kesäsunnuntaisin sään salliessa ja sinne voi tosiaan ilman erillistä varaamista tulla myymään omiakin tavaroita. Itse ajattelin käyttää tämän tilaisuuden hyväksi vielä elokuussa jos vaan säät ja aikataulut sen sallivat.

Mutta siis asiaan: löysin kirppikseltä kolme kymppikuvalle sopivaa kehystä yhteishintaan 50 senttiä. Ei paha, ajattelin, ja niinhän ne kehykset tarttuivat matkaan. Kehykset olivat puun värisiä, joten päätin kunnostaa ne enemmän meille sopivaan ulkoasuun. Eka kehys on nyt valmis ja ajattelin jakaa sen teidän kanssanne, sillä tykkäsin kovasti lopputuloksesta.

Maalasin siis kehyksen pariin kertaan valkoisella akryylimaalilla ja lopuksi kerroksella Chalky Vintage-Look- maalia. Tykkään kovasti tuosta Chalky Vintage-Lookin jäljestä ja olen sillä maalannut myös muun muassa keittiömme lamput.

Maalausjäljen ei tarvitse olla kovin tasaista, sillä tämä look viimeistellään hiomalla hiekkapaperilla tuota kehyksen pintaa niin, että valkoinen maali alkaa näkyä läpi. Myöskään hiomisjäljellä ei ole niin kauheasti väliä: minusta autenttisempi look tulee nimenomaan niin, että pinta on hiottu epätasaisesti ja joistain kohtaa valkoinen kuultaa enemmän läpi.Hiomapaperina käytin vesihiomapaperia karkeudella p600. Vesihiomapaperin ideahan on siis se, että sitä käytetään kosteana ja mielestäni se toimi tässä hyvin, joskin tavallinenkin hiomapaperi ajaisi varmasti asiansa.

Hiomapaperia ja pensseleitä saa ihan tavallisesta rautakaupasta ja maalit olen ostanut Sinellistä.


Meillä tähän  kehykseen pääsi poikamme tarhakuva viime vuodelta. Tuunattuani loputkin kehykset täytyy keksiä, mitä niihin laittaa. Ehkä teen mustavalkoisen kollaasin perheemme jäsenistä, tai sitten keksin jotain ihan muuta. Meillä on huomenna vuorossa asuntomessut, joten niistä tunnelmointia tiedossa sitten ensi viikolla. Hauskaa heinäkuun viimeistä viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti