lauantai 6. syyskuuta 2014

No jokos..?

Täällä on viikkoja kasassa nyt 39+5, ja yhdessä koossa ollaan vielä. Maanantai olis siis laskettu aika, mutta sellainen tunne olis, että sen yli mennään reippaasti. Mulla on kyllä alkanut tulla jo hieman kivuliaita supistuksia, mutta vaan hieman. Eikä limatulppaa tai muuta synnytystä ennakoivaa oiretta ole ilmaantunut vielä. Sen sijaan läheiset alkavat jo olla melkoisen kärsimättömiä tämän vauvan suhteen. Tällä viikolla on jo useammastakin lähteestä tullut näitä jokos-kyselyitä. Eikä se mitään, mua ei haittaa. Päin vastoin olen ihan iloinen, että ihmisiä ylipäätään kiinnostaa. Ja kait sitä saa nyt jo alkaa odottamaan. Oma äitini sai esikoisensa (minut) viikko ennen laskettua, pikkuveljeni taas syntyi päivän yli lasketun ajan. Muutenkaan meidän äidin suvussa lapset eivät ole kauheasti yliajalle menneet, joten toiveissa olisi, että pääsisin synnyttämään ensi viikolla. Mutta kukas tietää, ehkä saadaan poitsun kanssa synttärit samalle viikolle (itse olen syntynyt siis 26. syyskuuta), mutta toivoa sopii, että ihan 42. viikon loppuun ei tarvitse odotella.

Neuvoloista sen verran, että tällä viikolla neuvolassa pissasta löytyi proteiinia, joten jouduin toimittamaan virtsanäytteen labraan. Se oli kuitenkin puhdas, paineet ovat matalat eikä mulla ole turvotusta lainkaan, joten saattoi olla ihan vaan valkovuodosta johtuvaa. Nyt alkavalla viikolla on uusi neuvola, jossa mulle ilmeisesti kirjoitetaan lähete äityspolille. En tajunnut kysellä tästä tarkemmin, mutta ilmeisesti lähete kirjoitetaan siksi, kun mulla on tuo radi-diagnoosi. Tällöin ollaan tarkempia vauvan koon arvioinnin ym. suhteen.

4 kommenttia:

 1. H-hetki alkaa olemaan jo niin lähellä, paljon tsemppiä siihen! :) Musta tuntuu, että itse en jaksa sukulaisten kyselyjä tuossa vaiheessa, että "joko" ? :D Oon niin kärsimätön varmasti siinä vaiheessa itse niin siksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Jokainen suhtautuu näihin vähän eri tavalla. Kyllähän se hieman täälläkin alkaa häiritä, kun äiti soittelee joka toinen päivä ja kyselee vointia ja ehdottelee kaiken maailman kikkoja. Mutta ei onneksi vielä liikaa kuitenkaan. :D

   Poista
 2. En tosiaan tajunnutkaan, että sun laskettu aika on jo nyt maanantaina! Toivottavasti et pitkään joudu kärvisteleen. Mulla on kaksi kaveria myös raskaana ja toisen laskettu aika on päivää ennen omaani ja toisen 3 päivää omani jälkeen. Itse olen kyllä jo heidän kuulumisiaan kovasti kysellyt ja vähän jokotellut. ;) Meillä kun on kaikenlaisten menojen takana toiveena, että tämä menisi sen reilun viikon yliajalle, joten itse en ole vielä jokotteluja saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivotaan, että nyt alkais jo pikkuhiljaa tapahtua jotain. Ei tässä mullakaan muuten mikään kiire olis, mutta kivut alkavat olla jo niin kovat, että sen puoleen vois jo syntyä kohta.

   Poista