maanantai 7. huhtikuuta 2014

Säätöjä

Uuden kesätyön alkaminen sen kun lähenee ja mieliala on kohonnut sen myötä kyllä useamman pykälän. Nyt on uskaltanut nauttia tästä raskaudestakin täysin rinnoin, kun tietää, että on edes vähän enemmän rahaa kaikkeen ja tekemistä lopuksi aikaa ennen äippäloman alkua. Tämä työ on kuitenkin toisella paikkakunnalla ja aiheuttaa jonkun verran säätöjä tähän työssäkäynnin ja muun elämän järjestämiseen. Mulla on nyt keväällä mahdottoman paljon tiedossa kaikenlaista toimintaa, joten menojen supliminen on työn ja tuskan takana. Omien vapaa-ajan menojen päälle tulevat vielä nämä muut menot. Nyt kun on raskaana pitäisi esimerkiksi käydä neuvoloissa ym. tarkastuksissa täällä kotipaikkakunnalla yhä tihenevään tahtiin. Ilmeisesti ainakin kolme neuvolaa sekä tietysti rakenneultra tulevat tuon työrupeaman aikana. Onneksi mulla on kuitenkin sellainen työ, missä työajat joustavat, joten pystyn hyvin tekemään ylimääräisiä tunteja toisina päivinä ja olemaan sitten ultrien vuoksi vähemmän töissä toisina päivinä.

Jouduin esimerkiksi siirtämään jo sovitun rakenneultran toiseen päivään, mutta tämä onnistui onneksi hienosti. Seuraava tapaaminen on kuitenkin neuvola tämän viikon perjantaina. Innolla odottelen sitä, sillä viimeksi neuvola oli niin nopea, ettei paljon ehtinyt jutskailla kuulumisia. Nyt kiinnostaa etenkin hemoglobiini, jota ei viimeksi mitattu lainkaan. Toivon, että se ei olisi laskenut liikaa, sillä tiedän, että rautalisän syöminen ei ole etenkään tällaiselle herkkävatsaiselle ihmiselle mitään herkkua. Odotan myös malttamattomasti rakenneultraa. En ole ostanut edelleenkään vauvalle juuri mitään, sillä tuntuu jotenkin vaikealta valita pienelle vaatteita, kun ei tiedä sitä sukupuolta. En siis suinkaan aio pukea mahdollista tytärtäni kokopinkkiin tai poikaani pelkkään autokuosiin, mutta jotenkin saan aina kivoista kuosillisista vaatteista vahvasti poika- ja tyttövibat, ja yleensä päädyn katselemaan sitten vaan tylsästi ihan perusvaatteita, kun en tiedä sukupuolta. :D

Minkään näköisiä ennakkoaavustuksia täällä ei ole vieläkään. Tuntuu, että on ihan  50/50 olot tämän suhteen. Ehkä sitten seuraavan kohdalla on vahvemmat tuntemukset. Vauvan selkeät liikkeet ovat yhä hämärän peitossa, mutta ilmeisesti aika monet tuntevat niitä vasta viikon 20 tietämissä. Joten niitä odotellessa. :)

Primrose ja Papuusi 17+1

2 kommenttia:

  1. Saanko kysyä minkä takia sinun pitää tehdä noita ultra/neuvolatunteja "sisään"? Ne ovat mielestäni lakisääteisesti palkallisia käyntejä eli niitä ei tarvitse tehdä sisään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En itseasiassa tiennyt että ne olisivat lakisääteisesti palkallisia, joten hyvä kun vinkkasit! Ongelman tietysti muodostaa se, että mun neuvola sijaitsee n. 200 kilometrin päässä työpaikasta, eli myös matkoihin kuluu aikaa. Enkä tiedä onko se sitten sellaista aikaa, jonka työpaikka korvaa. Täytyy kuitenkin tarkistaa tämä juttu, kun menen töihin ensi viikolla.

      Poista