perjantai 5. elokuuta 2016

Kanttarellipiirakka heille, jotka eivät malta odottaa

Kuten kerroin jo aiemmin, viime viikonloppu oli täynnä kaikkea kivaa tapahtumaa, mutta kaikkein suurimmat sävärit sain kyllä sunnuntaina, kun eksyimme siskoni ja kälyni kanssa kanttarellimetsään. Se tunne, kun tällainen sieninoviisi löytää yhtäkkiä mestan, jossa kanttarellien perässä voi vaan hypätä mättäältä toiselle ja kori on puolillaan näitä keltaisia herkkupaloja jo puolen tunnin samoilun jälkeen. Ah. Se tunne voittaa Pokémon GO:n ihan sata nolla.

Mutta enpä tylsistytä teitä sienihekumoinnillani enempää, vaan kerron, mitä sitten tapahtui, kun olimme löytäneet tiemme metsästä ulos. No, täytyi tietenkin tehdä sienipiirakkaa ja mahdollisimman pian. Siispä kurvasin lähikaupan kautta kotiin, ostin valmista piirakkataikinaa ynnä muita aineksia ja suussa sulava herkku oli valmis muutamassa hetkessä. Tässä teille reseptiä:



Nopea kanttarellipiirakka

1 pkt valmista piirakkataikinaa suolaiseen leivontaan
1,5 litraa kanttarelleja
2 rkl voita
1 kesäsipuli
1 valkosipulin kynsi
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
150 gr mustaleima emmental-raastetta
suolaa
mustapippuria myllystä

Sulata valmistaikina, painele piirakkavuoan pohjalle ja esipaista 200 asteessa 8 minuuttia.
Paistele kanttarelleja voissa hienonnettujen sipulin ja valkosipulin kanssa. Kun kanttarelleista irronneet nesteet ovat haihtuneet pannulta, laita pannu sivuun ja mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Sekoita joukkoon kerma, munat ja juustoraaste, ja lisää täyteseos esipaistetun pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti